Seierstad-veteran.no | Alt om reparering av eldre veteranbiler

Velkommen til Seierstad-veteran.no. På denne siden vil du kunne lese om vedlikehold og reparasjon av eldre biler. Vi er lidenskapelig opptatt av veteranbiler, og ønsker å dele våre beste tips når det kommer til reparasjon av disse bilene. Har du kanskje en gammel skatt stående i garasjen? Det er kjedelig å ikke kunne kjøre rundt i en flott veteranbil fordi motoren eller noe annet på bilen ikke fungerer helt som det skal. Med litt fiksing og triksing vil bilen være god som ny, og du kan nyte minneverdige bilturer slik du alltid har drømt om.

Ulike veteranbiler

På siden vår kan du blant annet lese om forskjellige veteranbiler og bli bedre kjent med disse. Finn ut hvorfor enkelte biler er mer populære enn andre, og få inspirasjon til ditt neste veteranbil-kjøp. Vi tipser deg også om hvor du kan kjøpe drømmebilen din.

Verktøy og utstyr for restaurering

Vi gir deg også nyttige tips når det kommer til reparasjon og restaurering av gamle veteranbiler. Disse bilene har ofte helt andre deler enn moderne biler, og det er derfor ikke alltid mulig å gå på Biltema eller lignende for å finne det du trenger.

Du kan også lære mer om restaureringsprosessen. Det å fikse på en veteranbil er ikke gjort i en håndvending. Du bør sette av god tid til prosjektet. Vi kan for eksempel anbefale deg å bruke tid i løpet av påskeferien eller sommerferien, slik at du har anledning til å fokusere fullt og helt på arbeidet. Husk at det kan ta lang tid å bli ferdig med prosjektet, så pass på at du tar pauser. Kanskje noen runder casinospill på Storspiller gir deg ny energi og arbeidslyst?

Hvorfor kjøre veteranbil?

Det finnes selvfølgelig enkelte ulemper ved å ha veteranbil. Én er de høye utgiftene til reparasjoner, og det faktum at bilen plutselig kan slutte å fungere fordi gamle deler ryker. En annen ulempe er drivstoff-forbruket, som generelt sett er mye høyere enn på moderne biler. Det er heller ikke uvanlig at veteranbiler forurenser en hel del mer enn andre biler. Men disse ulempene veies fort opp av fordelene!

Blant fordelene ved å ha veteranbil, kan vi nevne den unike følelsen av å kjøre en bil ikke «alle andre» har. Du vil garantert få mange blikk når du cruiser rundt i en skinnende flott veteranbil. Liker du oppmerksomhet vil du med andre ord bli tilfredsstilt. Ved å eie en veteranbil kan du dessuten stifte mange nye bekjentskaper. Flere steder i Norge finnes det klubber for dem med veteranbiler. I noen byer er det til og med store veteranbil-miljøer, som for eksempel i Halden ved svenskegrensen. Her samles hvert år hundrevis av entusiaster. Det å eie en veteranbil vil også gi deg en nostalgisk følelse. Ved p bli kjent med bilens historie kan du lære mye spennende. Kanskje bilen kjørte rundt i norske gater på 60-tallet? Få ting kan måle seg med den følelsen! Regjeringen har også fjernet engangsavgiften som tidligere gjaldt for veteranbiler, noe som tillater flere å oppfylle drømmen sin!

  • Unik bil som ikke alle andre har
  • Du er garantert oppmerksomhet
  • Sosialt miljø
  • Nostalgisk følelse av å cruise i en gammel bil
  • Du slipper engangsavgiften!

Få start på bilen!

Mange kjøper billige veteranbiler som rett og slett er oppussingsobjekter. Dette er biler som gjerne har et flott karosseri, men som ikke fungerer som de skal da slitedeler trenger å byttes ut. Ved å lese våre nyttige og lærerike artikler kan du få gode tips til hvordan du kan sette i gang. Det kan også være nyttig å få hjelp av noen du kjenner som kan bil. Dessuten er det mer sosialt å mekke på bilen sammen med andre!