Hvilke veteranbiler pleier folk å restaurere?

Det finnes en rekke biler der ute som er svært populære å restaurere. I denne artikkelen skal vi gå inn på en rekke populære biler som mange fortsetter å restaurere.

Hvor finner man disse bilene?

Hvis man ikke har prøvd å restaurere en bil før så er det ikke alltid like lett å vite hvor man skal begynne. Heldigvis har vi flere andre artikler på denne siden som forteller deg mer om hva slags verktøy du kommer til å trene. Når det kommer til å finne bilene kan dette også være relativt vanskelig.

Det vi anbefaler er å følge med på sider som Finn.no, AutoDB.no og kanskje til og med Den Blå Avis i Danmark. Det koster litt å importere biler fra Danmark, men når det er veteranbiler er dette oftere billigere. Hvis du er på sosiale medier som for eksempel Facebook kan det også være en fordel å melde deg inn i grupper som driver med kjøp og salg av biler. Dette er like enkelt som det er å spille Unibet Live Baccarat, i tillegg er det like gøy.

Det kan også lønne seg å bli med i et miljø som faktisk driver med restaurering av biler. Det finnes nok et i ditt lokale nærmiljø. Selv om disse folkene ikke nødvendigvis restaurerer den samme bilen som deg er det definitivt mange tips å hente.

Videre nå skal vi snakke om noen populære biler som mange velger å restaurere.

Ford Cortina

Det finnes en rekke fine Ford Cortina der ute, man må bare følge med. Den som er mest eksklusiv er nok Mk1 som kom ut mellom 1962-1966. Ellers finnes det en rekke andre modeller som også har blitt populære i miljøet. Det finnes også Cortina-klubber som møtes for å diskutere biler, selge hverandre biler og originaldeler. Når man restaurerer en slik bil er det ofte slik at det kan ta lang tid å skaffe seg deler, men for mange er ventetiden verdt det.

Ford Escort

Dette er en bil som har opprettholdt populariteten sin i visse miljøer og er derfor en populær bil å restaurere. Det er ikke ofte ulike varianter av denne bilen kommer på markedet, så hvis du ser en kan det lønne seg å kjøpe den. Hvis den virker i overkant billig kan du jo kjøpe den for eventuelt videresalg. Her er det mye penger å hente.

Det som er så spesielt er at denne bilen har blitt produsert i så mange forskjellige land, Tyskland, England og Israel. Derfor finnes det ulike originaldeler og mange er svært opptatt av å få de riktige originaldelene til sin bil.

VW Boble

I forhold til hvor mange som ble solgt så finnes det overraskende få bobler igjen på de norske veiene i dag. Ofte finner man bobler som bare er ordentlig dårlig i stand og da vil et restaureringsprosjekt være ganske intenst. Heldigvis har du fordelen med at siden så mange bobler ble laget så er det mye lettere å få tak i originaldeler. Dette er nok en av de bilene som det er mest populært å restaurere. Så jo lengre tid det går jo flere får vi se på veterantreff og ute på veiene.

Volkswagen Camper

Dette er nok et restaureringsobjekt som har kommet for å bli. Det eneste som er spesielt nå er at det nesten finnes flere restaurerte campere til salgs enn det finnes gamle. Dette fordi man har skjønt at det er mye penger i denne ikoniske bilen. Dette er en bil som gjerne assosieres med hippieperioden og er derfor overraskende godt likt av mange. Det som er stas med denne bilen er at du kan bo i den. Derfor er den yndet av unge backpackere som vil ut og utforske verden. Denne bilen kan nok også være en av de dyrere restaureringsarbeidene.

I denne artikkelen har vi sett på noen biler som er populære å restaurere, men vi er sikker på at du kan tenke på mange flere. Derfor ser vi ikke bort i fra at vi kommer til å skrive om kanskje litt mer moderne biler som fortsatt er populære å restaurere.

Det å drive med et restaureringsprosjekt kan være frustrerende, men det å se på andres før og etter bilder kan være en drivkraft!