Fra gamle veteraner til nye hingster

Dette er en blogg som forteller om bilreparasjoner, restaurasjoner slik at eldre biler får et friskt pust i nakken og har muligheten til å se ny ut igjen. Karosseriarbeid, reparering og vedlikehold av biler som har en eldre årgang vil bli adressert. Dette gjelder også garasjer, reservedeler og verktøy som trengs til en restaurasjon av veteran biler.

Biler som mennesker blir eldre for hvert årgang som går og det kan være flere årsaker til at bilen kan trenge en restaurasjon, det kan være så enkelt at den har blitt utsatt for slitasje og blitt ødelagt eller den har vært i en ulykke. Det kan være flere måter og angripe denne saken på. Enten å gå til et bilverksted eller å gjøre jobben selv. Det kommer helt an på hva du føler og ser for deg at du klarer selv å dette skal bli tatt i vurdering. Her kommer det informasjon på hvordan du vil gjør jobben selv og det vil bli lagt ut diverse verksteder som eventuelt tar jobben for deg. Som med de fleste objekter så kreves det at de må bli tatt vare på om det enten er det mekaniske, karosseri, interiøret eller eksteriøret. Her vil det og bli beskrevet hvordan du må angripe de forskjellige områdene på for å få et vakkert sluttresultat.

Skal du utføre en sikker og god jobb er det viktig med skikkelig verktøy og utstyr til å komplimentere arbeidet med. Verktøy og utstyr med kvalitet er viktig for å forsikre seg selv slik at utfallet på restaurasjonen blir slik som forventet, mer om dette kommer senere. Reservedeler er fullt lov å ta i bruk så lenge du passer på at delene holder en vis standard. Arbeid i understellet på bilen lar seg fort gjøres med en garasje som har en bil løfter og/eller hvis en rampe som går under bilen på bakkenivå er tilgjengelig. Hvis dette er ikke tilstrekkelig anbefales det å gå til et verksted. Det er ganske mye en får gjort uten å gå til et verksted også:

  • pussing av lakk
  • oppussing av interiør
  • dekkskifte
  • rengjøring

Dette er bare noen få eksempler hva en enkeltperson kan få til selv uten profesjonell hjelp.

Har du noen gang lagt merket til hvis du har vært i et dårlig ventilert rom å at du føler deg uvell? Samme konseptet gjelder når det kommer til oppbevaring av veteranbilen. Biler som mennesker liker ikke når den blir behandlet dårlig. Dette gjelder alt ifra til lakken som kan falme av, rust som kan oppstå eller mugg i interiøret på grunn av fuktighet. Derfor er det viktig å ta vare på veteranbilen slik den holder seg lengre. Det går ikke an å reversere alderen til bilen, men det er fult mulig å gjør at den prosessen tar lengre tid ved å forhindre/minimere store skader og/eller store slitasjer på bilen i en hel het. Denne bloggen spesifiserer ikke å fullføre en jobb på eksakt modell, den forteller om restaurasjonene og bevaringen til alle bilene i en helhet.